K.C.O.C
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our website.



by KCOC administrator.



 
HomePORTALCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Dapatkan Marchandise KCOC Sekarang!!! ...Untuk Tempahan Sila Klik sini
Selamat Datang Ke Forum KCOC...Untuk User-User Yang Baru Mendaftar, Sila Buat Sesi Suai Kenal Terlebih Dahulu.. Sila Klik sini
Hubungi Wakil Zon-Zon Kami Sekarang.. Sila Klik sini

Share | 
 

 My Little Car [Daily / Drag]

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: My Little Car [Daily / Drag]   Thu 12 Nov 2009, 23:01



Enjoy...


Last edited by pioneer_syntium on Tue 15 Dec 2009, 03:33; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Thu 12 Nov 2009, 23:09

wah itu tyre semi slick ko pakai utk daily jg kah pioneer?? huhu pic enjin bay?? hehehe...itam itu laju..keta laju² msti kaler itam oo...
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Thu 12 Nov 2009, 23:54

ya, keta sa jarang kluar, tmpt keja ke rumah jln kaki saja. sa malas buka pasang tayar semi slick hahaha.
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 00:01

nah enjin bay :lol!:

Back to top Go down
View user profile

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 01:20

keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 07:08

jai wrote:
keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..

dulu, sa sdh out dr team tu sebab ada pertelingkaran dgn timbalan dia, sa buat team baru tapi still under pipercross sebab ketua pipercross sa still hormat, nama team TEIN. gara2 tu ramai sdh bdk pipercross kluar dr team tu dan ikut team sa baru buat Wink


Last edited by pioneer_syntium on Fri 13 Nov 2009, 07:14; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 07:11

cheers cheers
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 07:20

matnoor wrote:
cheers cheers

uikk... tepuk tgn di pagi hari ni kenapa? gembira kai ini apa Laughing
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 11:14

fuhhh!!! gila mantap keta nie...main sama kncil buruk aku tu,kompom aku tggl 10 tiang dibelakang... Very Happy

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 12:10

emanrina_kcar wrote:
fuhhh!!! gila mantap keta nie...main sama kncil buruk aku tu,kompom aku tggl 10 tiang dibelakang... Very Happy

biasa jak ba, kalau kuat sdh champion Laughing naik pondium Laughing
Back to top Go down
View user profile

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 18:25

pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..

dulu, sa sdh out dr team tu sebab ada pertelingkaran dgn timbalan dia, sa buat team baru tapi still under pipercross sebab ketua pipercross sa still hormat, nama team TEIN. gara2 tu ramai sdh bdk pipercross kluar dr team tu dan ikut team sa baru buat Wink


c leman bha presiden Pipercross kn?oo..club TEIN 2 ko yg pegang pla..uikss..otai drag jga bha ne..smart keta mu bro,mmg ganazz..
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Fri 13 Nov 2009, 19:17

jai wrote:
pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..

dulu, sa sdh out dr team tu sebab ada pertelingkaran dgn timbalan dia, sa buat team baru tapi still under pipercross sebab ketua pipercross sa still hormat, nama team TEIN. gara2 tu ramai sdh bdk pipercross kluar dr team tu dan ikut team sa baru buat Wink


c leman bha presiden Pipercross kn?oo..club TEIN 2 ko yg pegang pla..uikss..otai drag jga bha ne..smart keta mu bro,mmg ganazz..

bkn, wan yg pengerusi. leman skrg pon join TEIN sdh.
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sat 14 Nov 2009, 14:30

bah share sikit la tentang modi injin tue..

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sat 14 Nov 2009, 18:14

pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..

dulu, sa sdh out dr team tu sebab ada pertelingkaran dgn timbalan dia, sa buat team baru tapi still under pipercross sebab ketua pipercross sa still hormat, nama team TEIN. gara2 tu ramai sdh bdk pipercross kluar dr team tu dan ikut team sa baru buat Wink


c leman bha presiden Pipercross kn?oo..club TEIN 2 ko yg pegang pla..uikss..otai drag jga bha ne..smart keta mu bro,mmg ganazz..

bkn, wan yg pengerusi. leman skrg pon join TEIN sdh.


oo..yaka?ada ka web TEIN?lau ada,ble jga join sna..hehe
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sun 15 Nov 2009, 10:07

bah otai pioneer, share² skt spec enjin..hehehe..keta laju.. Laughing
Back to top Go down
View user profile

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sun 15 Nov 2009, 11:10

ya bha..share2 luk rahsia kekuatan nadi keta 2..yihaa
Back to top Go down
View user profile

ReDLinE
KCOC Spammer
KCOC Spammer

Posts : 556
Age : 27
Location : sabah_labuan_tawau

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sun 15 Nov 2009, 12:30

jai wrote>

ya bha..share2 luk rahsia kekuatan nadi keta 2..yihaa



cheers cheers cheers cheers bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sun 15 Nov 2009, 15:50

sdh nampak enjin bay tu kan itula tu hehehehe :lol!:, td04, injector 1.6 mirage, ssqv hehehee.


Last edited by pioneer_syntium on Sun 15 Nov 2009, 15:55; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Sun 15 Nov 2009, 15:52

jai wrote:
pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
pioneer_syntium wrote:
jai wrote:
keta pipercross ka ne??mmg mantap..urg2 drag ba ne..

dulu, sa sdh out dr team tu sebab ada pertelingkaran dgn timbalan dia, sa buat team baru tapi still under pipercross sebab ketua pipercross sa still hormat, nama team TEIN. gara2 tu ramai sdh bdk pipercross kluar dr team tu dan ikut team sa baru buat Wink


c leman bha presiden Pipercross kn?oo..club TEIN 2 ko yg pegang pla..uikss..otai drag jga bha ne..smart keta mu bro,mmg ganazz..

bkn, wan yg pengerusi. leman skrg pon join TEIN sdh.


oo..yaka?ada ka web TEIN?lau ada,ble jga join sna..hehe

x ada bro, x sa tau buat2 website ni wakakakka, TEIN pon baru jak di tubuhkan setelah sa pulang dr KL 03.11.2009, selepas drag tawau di adakan pada 31.10.2009.
Back to top Go down
View user profile

xiaomao
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 210

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 00:50

pioneer_syntium wrote:
sdh nampak enjin bay tu kan itula tu hehehehe :lol!:, td04, injector 1.6 mirage, ssqv hehehee.

ssqv???biar benar??????? :lol!:
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 05:54

xiaomao wrote:
pioneer_syntium wrote:
sdh nampak enjin bay tu kan itula tu hehehehe :lol!:, td04, injector 1.6 mirage, ssqv hehehee.

ssqv???biar benar??????? :lol!:

ssshhhh, ko ni mao, kasi bunga2 lagi :lol!:.
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 07:15

fuel pump apa? piston apa? pakai racing cam ka tdk? management?? 5 button?? safc? gearbox? hehehe kreta drag mst power ni..aku lp ko ada tulis hari tu di satu forum yg lain ttg hp keta ko..brapa saat 400m keta ko ni pioneer? terbaik penah ko buat? org newbie mcm aku bru mau blajar drag² ni bah..hehehe
Back to top Go down
View user profile

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 07:29

matnoor wrote:
fuel pump apa? piston apa? pakai racing cam ka tdk? management?? 5 button?? safc? gearbox? hehehe kreta drag mst power ni..aku lp ko ada tulis hari tu di satu forum yg lain ttg hp keta ko..brapa saat 400m keta ko ni pioneer? terbaik penah ko buat? org newbie mcm aku bru mau blajar drag² ni bah..hehehe

pump evo, 72mm, race cam, 5 button, gearbox 850, 400m = 16saat.
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 10:35

uinahhh laju tu boss...

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

pioneer_syntium
KCOC Senior
KCOC Senior

Posts : 53

PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Mon 16 Nov 2009, 10:42

16 saat sama dgn keta std L2s main drag di sdkn kategori std hehhehehe.
Back to top Go down
View user profile

Sponsored content



PostSubject: Re: My Little Car [Daily / Drag]   Today at 22:33

Back to top Go down
 

My Little Car [Daily / Drag]

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
K.C.O.C :: K.C.O.C COFFEE HOUSE :: INTRODUCE MY COMPACT CAR-