K.C.O.C
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our website.



by KCOC administrator.



 
HomePORTALCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Dapatkan Marchandise KCOC Sekarang!!! ...Untuk Tempahan Sila Klik sini
Selamat Datang Ke Forum KCOC...Untuk User-User Yang Baru Mendaftar, Sila Buat Sesi Suai Kenal Terlebih Dahulu.. Sila Klik sini
Hubungi Wakil Zon-Zon Kami Sekarang.. Sila Klik sini

Share | 
 

 DIY TULANG IKAN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: DIY TULANG IKAN   Fri 05 Mar 2010, 22:01

ok, aku mau share kpd sp2 yg blum tau lagi cara2 upboost dgn gunakan tulang ikan..hehehe..kes buring ba ni...kpd yg pakai turbo tu jak lah..



tgk hos biru tu..dari actuator ke turbo..di antara hos biru ada tulang ikan..tulang ikan ni ada jual di kedai akuarium..tp, dgr2 skg mcm tiada jual ni benda..ada member kita dari forum ni jg, dia ada dpt tulang ikan ni di smnanjung..



ni satu lagi cth aku dpt dari forum lain..kalo yg masi stnded turbo tu, hos dia warna itam..utk tebo standed atau enjin standed turbo maximum ble upboost hnya 0.9bar mcm tu atau tdk lebih dari 1 bar persmaan dgn 14psi atau x lebih dari 15psi...
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sat 06 Mar 2010, 00:00

aku ada dua set tulang ikan dlm toolbox ku...dl pakai masa main tubo....kekekekeke...

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sat 06 Mar 2010, 00:27

ble sdh tu buat bisnis...hahaha jual tulang ikan..
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sat 06 Mar 2010, 01:16

kekekeke....nda yg kan mambali kali mat...

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Wed 17 Mar 2010, 23:03

ya..tulang ikan mmg ntuk upboost..tp ada limit jga 2..hehe..mmg brg ne susa mo cari uda ne..lau ada duit lebih guna boost controller electronic ja la..kekeke
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Thu 18 Mar 2010, 12:52

kalo mo tiada limit...jgn pakai tulang ikan...kasi buka sja hos tubo tu...kompom sampai pecah pistin...mataiii...kekekekeke

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

jai
KCOC Partner Club
KCOC Partner Club

Posts : 644
Age : 28
Location : jipun

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sun 21 Mar 2010, 12:55

mataiii..terbang injin karang man
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sun 21 Mar 2010, 23:10

keta terbng nda apa tu jai...jgn orgnyanya terbng....mataiii...kekekeke

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

Lockon
KCOC Junior
KCOC Junior

Posts : 15

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Thu 10 Jun 2010, 10:45

pki tulang ikan mo padah2 jg..slh buka valve,over boost nt..tp mmg ble up boost la..member pkai 4 + 3..bru buka 4 sda smpi 1.1 bar..klu gna boost controller manula,up 12psi ja..mo kongsi2..nubis jg ba ni,bru lg hehe slm perkenalan
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Fri 13 Aug 2010, 13:48

ndapa kita sm2 bljar...hehehe..sharing is carrying..
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Sun 15 Aug 2010, 22:04

terpulang dr tgn kita mau ekjas cam na tu tulang ikan..silap ekjas mimang buli kasi keboomm injin....kekekeke...ada minat pakai bosst cntroller yg berjenama...ada yg kureng rm pakai tulang ikan emas ni....hehehehe

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

hantukubur
KCOC Junior
KCOC Junior

Posts : 8

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Mon 20 Dec 2010, 22:28

Jgn boost lebih2 kalau sdh buang boost cut.. krg kebabom injin ooo
Back to top Go down
View user profile

matnoor
KCOC Moderator
KCOC Moderator

Posts : 284
Age : 29
Location : Labuan & kk

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Tue 21 Dec 2010, 12:37

yg penting msti tahu limit enjin..hehe
Back to top Go down
View user profile

Emanrina
KCOC Administrator
KCOC Administrator

Posts : 2234
Age : 33
Location : Sabah-Labuan

PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Thu 23 Dec 2010, 22:48

kalo standard injin turbo kasi blast bosst 1bar pun dah sukup tu..

_____________________________________________________

Sebarang pertanyaan mengenai kelab, garage, marchandise @ aktiviti dan yang berkaitan diatas sila hubungi terus ditalian Emanrina 013-5416225 @ King05 013-2410229
Back to top Go down
View user profile http://kcoc.forumms.net

Sponsored content



PostSubject: Re: DIY TULANG IKAN   Today at 19:52

Back to top Go down
 

DIY TULANG IKAN

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
K.C.O.C :: K.C.O.C TALK ABOUT COMPACT CAR PERFORMANCE :: ENGINE & PERFORMANCE-